documente > Comunicate > Recepție organizată de Primarul din Heraklion pentru Întâistătătorii ortodocși

Recepție organizată de Primarul din Heraklion pentru Întâistătătorii ortodocși

Cu puțin timp înainte de oficierea slujbei Vecerniei sărbătorii Cincizecimii, Primarul orașului Heraklion, dl Vassilios Lambrinos, i-a întâmpinat sâmbătă seara, 18 iunie 2016, pe Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe locale în piața din fața Catedralei Sfântul Apostol Tit din capitala insulei Creta.

 

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a exprimat bucuria personală și a tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe pentru primirea călduroasă de care au avut parte din partea poporului cretan. Sanctitatea Sa a adăugat că „Sfântul și Marele Sinod care urmează să înceapă este chemat să ofere soluții unor probleme interne ale Ortodoxiei și să transmită un mesaj al adevărului ei către lumea contemporană care se află în conflict. Noi, liderii religioși, ne rugăm cu fervoare ca vocea Sinodului să fie vocea lui Dumnezeu celui nevăzut. Numai atunci Sinodul va oferi un sprijin poporului”.

 

La rândul său, primarul Vassilios Lambrinos a afirmat că Sfântul și Marele Sinod, care se ține în Creta, reprezintă culminarea a multor decenii de pregătire și se așteaptă ca acesta „va oferi oportunitatea manifestării valorilor perene ale credinței, întâlnind obligația de a dezvolta misiunea Ortodoxiei în lumea contemporană”.

 

În continuare, Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe au intrat în Catedrala Sfântul Tit pentru a participa la slujba Vecerniei oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.

 

DSC 0483

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod