galerie-foto-2014 > Iunie > Recepţie în cinstea Întâistătătorilor prezenţi la sfinţirea Catedralei Ortodoxe din Tirana (1 iunie 2014)

Recepţie în cinstea Întâistătătorilor prezenţi la sfinţirea Catedralei Ortodoxe din Tirana (1 iunie 2014)

 

După Sfânta Liturghie de la Catedrala arhiepiscopală din Tirana, Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe, ierarhii și oficialitățile au participat la o recepție oferită de Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei.

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a adresat un cuvânt de mulțumire pentru invitația de a participa la ceremoniile de la Tirana.

 

„Mulţumim pentru invitaţia de a participa la Sfinţirea noii Catedrale din Tirana care este simbolul Învierii Bisericii Ortodoxe din Albania, o bucurie pentru toţi credincioşii. Vă felicităm pentru construcţia acestei Catedrale, dar şi pentru bogata activitate pastorală, teologică şi educaţională, medicală şi social filantropică. Întrucât în Bucureşti avem în construcţie o nouă Catedrală Patriarhală vă invităm în România să ne încurajaţi, să ne daţi un sfat bun în această lucrare”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, potrivit TRINITAS TV.

 

La final, Patriarhul României i-a oferit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Albaniei un set de sfinte vase pentru Catedrală, o cruce de binecuvântare și o icoană cu Învierea Domnului.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod