documente > Comunicate > Rugăciune pentru sufletul Părintelui Alexandru Moțoc

Rugăciune pentru sufletul Părintelui Alexandru Moțoc

În seara zilei de 26 martie 2016 Biserica „Sfânta Treime – Tei a fost neîncăpătoare de mulțimea preoților și credincioșilor care au venit să înalțe rugăciuni pentru iertarea păcatelor și odihna veșnică a Părintelui Alexandru Moțoc. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat un Trisaghion în biserica unde părintele a slujit în ultimii ani ai vieții și unde a fost depus încă de ieri, informează TRINITAS TV.

 

Preafericirea Sa a rostit un cuvânt de încurajare pentru familie în care a subliniat faptul că Părintele Alexandru Moţoc a fost un ostenitor neobosit în lucrarea misionară a bisericii.

 

„Părintele Alexandru a fost un om harnic, milostiv şi cu un profund simţ al responsabilităţii misiunii sale în slujirea Bisericii. A fost un părinte de familie şi un părinte duhovnicesc pentru parohie în mod exemplar. De asemenea, a slujit Cancelaria Sfântului Sinod cu mult devotament. Avea o deosebită simţire pentru bunul mers al Bisericii, o fidelitate şi o statornicie în fidelitate deosebite încât prin trecerea sa neaşteptată la cele veşnice am pierdut un slujitor statornic şi foarte priceput. A lucrat ca un bun cunoscător al istoriei Bisericii noastre. A apărat bunul nume al Bisericii în situaţii dificile, explicând unor oameni cu înţelegeri diferite în ceea ce priveşte viaţa Bisericii, cu multă claritate şi cu multă fidelitate faţă de tradiţia sfântă a Bisericii”, a spus Patriarhul României.

 

La slujba din această seară a participat și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar și mulți preoți care l-au cunoscut pe părintele și au dorit să-i aducă un ultim omagiu.

 

Slujba înmormântării va fi oficiată în 27 martie la biserica Parohiei Sfânta Treime– Tei de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.


 
Galerie foto:
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod