documente > Comunicate > SĂ FIM SOLIDARI CU CEI CE SUFERĂ!

SĂ FIM SOLIDARI CU CEI CE SUFERĂ!

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:
Întrucât situația actuală de profundă nemulțumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale și economice din societate, în cadrul viitoarelor ședințe ale Adunării Naționale Bisericești și Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt și faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societății românești.
Deși autonomă față de Stat (Constituția României, art. 29, alin 5) și neutră din punct de vedere politic, totuși Biserica nu poate fi indiferentă față de suferința poporului pe care îl păstorește pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-și exercite, în același timp, vocația de factor al păcii sociale (Legea cultelor, art. 7, alin. 1) și de apărătoare a demnității umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăților sociale, a sărăciei și neajutorării.
Ca atare, considerăm că în aceste momente dificile, trebuie să sporim rugăciunea, dialogul și cooperarea pentru a găsi împreună modalități practice de rezolvare a problemelor existente și de restabilire a încrederii în instituțiile cu responsabilitate maximă pentru viața societății românești, îndeosebi în contextul internațional prezent care este confuz și instabil. În pofida dificultăților existente, creștinii trebuie să cultive solidaritatea cu cei ce suferă și speranța că putem depăși criza actuală.
Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod