galerie-foto-2014 > Iunie > Sărbătoarea Tineretului Ortodox, la Tirana (1 iunie 2014)

Sărbătoarea Tineretului Ortodox, la Tirana (1 iunie 2014)

 

Evenimentele de la Tirana au continuat duminică după-amiază (1 iunie 2014) la Centrul Cultural al Catedralei arhiepiscopale „Învierea Domnului”, aflat la subsolul lăcașului de cult, cu Sărbătoarea Tineretului Ortodox, potrivit TRINITAS TV. La eveniment au participat cei opt întâistătători de Biserici Ortodoxe, dar și ierarhi și oficialități. Tineri și elevi din mai multe orașe ale Albaniei au susținut un program de cântece și dansuri tradiționale.

 

„La centrul Cultural Pastoral al Arhiepiscopiei Tiranei din Albania a avut loc aseară, 1 iunie 2014, un spectacol dedicat tradiţiilor albaneze. Pe scenă au urcat Orchestra Simfonica Naţionala a Albaniei, Corul Radioului din Tirana Resurection, formaţii de dansatori din Albania precum și corurile de muzica bizantină de la Academia Teologică şi de la cele cincizeci de centre pentru tineret ale Bisericii din Albania. Evenimentul de la Centrul Cultural Pastoral a evidenţiat frumuseţea portului, a tradițiilor ilirice  moştenite precum şi dragostea pentru Biserică și pentru Ortodoxie. Evenimentul s-a încheiat cu un film documentar care a prezentat etapele Construcţiei Catedralei Învierea Domnului din Tirana precum şi activitatea pastoral-misionară și culturală a Preafericitului Anastasie Arhiepiscop al Tiranei, Durrësului şi al întregii Albanii”, ne-a transmis Aurel Moisiuc, reporterul Radio TRINITAS prezent la eveniment.   

  

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, din care face parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va reveni la Bucureşti în seara zilei de 2 iunie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod