galerie-foto-2015 > Februarie > Sfântul Sinod întrunit în şedinţă la Patriarhie (5 februarie 2015)

Sfântul Sinod întrunit în şedinţă la Patriarhie (5 februarie 2015)

 

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit joi, 05 februarie 2015, în ședință de lucru la Reședința Patriarhală sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.  

 

În deschiderea lucrărilor, după cum aflăm de la Radio TRINITAS, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus: „Ședința Sfântului Sinod de astăzi este foarte importantă deoarece în timpul ei se va alege noul Episcop al Covasnei și Harghitei, se va aproba Regulamentul autorităților canonice bisericești și al instanțelor de judecată și vor fi aduse în discuție și spre aprobare noi forme de promovare a importanței orei de religie în școlile publice precum și unele hotărâri privind dezvoltarea activităților social filantropice. Toate acestea împreună reprezintă o necesitate urgentă pentru Biserica noastră. Deci, avem speranţa că vom aduce lumină, încurajare şi speranţă pentru viaţa Bisericii prin hotărârile de astăzi şi de mâine ale Sfântului Sinod”.  

 

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod