galerie-foto-2014 > Noiembrie > Sfințirea Centrului eparhial din Deva (8 noiembrie 2014)

Sfințirea Centrului eparhial din Deva (8 noiembrie 2014)

 

A doua zi a vizitei canonice a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în Episcopia Devei și Hunedoarei s-a încheiat cu sfințirea noului Centru eparhial. Acesta a fost amenajat în apropierea Catedralei „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. La slujba de binecuvântare au participat mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre, după cum informează TRINITAS TV.  

 

Lucrările de amenajare a centrului au început la sfârșitul anului 2010, acestea fiind realizate și cu sprijinul autorităților locale. Toți care s-au implicat au primit din partea Patriarhului României diplome și distincții. Pentru centrul eparhial, Preafericirea Sa a oferit o icoană cu chipul Sfinților Martiri Brâncoveni și mai multe volume.  

 

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, ierarhul locului, a adresat un cuvântul de mulţumire.   Duminica aceasta, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la Sfânta Liturghie care va fi oficiată în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod