galerie-foto-2014 > Noiembrie > Sfinţire la Biserica „Sfântul Ioan“ - Piaţă din Bucureşti (23 noiembrie 2014)

Sfinţire la Biserica „Sfântul Ioan“ - Piaţă din Bucureşti (23 noiembrie 2014)

 

Creştinii ortodocşi s-au aflat astăzi, 23 noiembrie 2014, în Duminica a XXVI-a după Rusalii. În această zi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în Biserica „Sfântul Ioan“ - Piaţă, Protoieria Sector 3 Capitală şi a sfinţit pictura şi catapeteasma acesteia.

 

În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că Pericopa Evanghelică citită în această duminică şi care face referire la Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina este plină de învăţături în ceea ce priveşte urcuşul nostru duhovnicesc spre marea sărbătoare a Naşterii Domnului: „În Sfânta Scriptură bogăţia şi sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu şi de semeni. Iată de ce Sfânta Evanghelie a bogatului căruia i-a rodit ţarina se încheie cu aceste cuvinte: Aşa se întâmplă cu cel ce îşi adună comori pentru sine însuşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu. Evanghelia ne arată că patima lăcomiei cauzează decăderea şi însingurarea omului. Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina nu se referă la un om anume, ci bogatul lacom, nemulţumitor şi nemilostiv poate fi orice om ajuns într-o stare de robie a sufletului său printr-un ataşament exclusiv de bunurile materiale limitate şi trecătoare din lumea aceasta”.

 

În continuarea Sfintei Liturghii, Patriarhul României a oficiat slujba de sfinţire a picturii şi catapetesmei Bisericii „Sfântul Ioan“ – Piaţă. Alături de Preafericirea Sa s-a aflat Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Timotei Prahoveanul, precum şi un sobor de preoţi şi diaconi.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod