documente > Comunicate > Sfinţirea Centrul cultural-misionar „Familia” din cadrul Casei „Sfântul Pantelimon” din jud. Ilfov

Sfinţirea Centrul cultural-misionar „Familia” din cadrul Casei „Sfântul Pantelimon” din jud. Ilfov

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a sfinţit, astăzi, 28 octombrie 2014, Centrul cultural-misionar „Familia” din cadrul Casei „Sfântul Pantelimon” din judeţul Ilfov. La eveniment au participat ierarhi membri ai Sfântului Sinod, numeroşi preoţi, donatori şi binefăcători.

 

La final, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre utilitatea noului aşezământ cultural-misionar.

 

„Această lucrare misionară a noastră are în primul rând ca scop promovarea valorilor familiei creştine. Aici vor fi conferinţe, colocvii, simpozioane, seminarii dedicate ajutorării familiei creştine astăzi, educaţiei, dar şi ajutorării familiilor mai modeste, dar care au credinţă multă şi care au copii mulţi. Centrul acesta, pe lângă toate întrunirile de ordin cultural şi intelectual, va servi şi ca posibilitate de agape, de mese de nunţi, de botezuri şi onomastică sau alte aniversări. Sperăm ca în apropiere să construim un paraclis. Desigur, această parte este doar o cincime, o şesime din ceea ce este de făcut. Celelalte clădiri mai mari sunt mai mult în stadiul de conservare”, a spus Preafericirea Sa.

 

Persoanele care au sprijinit renovarea şi amenajarea centrului cultural-misionar „Familia” au primit diplome de vrednicie.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod