documente > Comunicate > Teme de interes actual pe ordinea de zi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Teme de interes actual pe ordinea de zi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

 

În aceste zile, la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au loc ședințe de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit astăzi, 06 iunie 2016, în şedință de lucru la București.

 

Pe ordinea de zi se află teme care privesc viața Bisericii noastre precum și unele probleme cu care se confrunta slujitorii în misiunea pastoral misionară.

 

Mitropolitul Iacob Putneanul al Moldovei și Cuvioşii Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei vor fi trecuţi în rândul sfinţilor. Hotărârea va fi luată în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, după cum a precizat Patriarhul României pentru Radio TRINITAS.

 

De asemenea, în cadrul şedinței vor fi discutate temele supuse spre aprobare Sfântului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe care va avea loc în această lună în insula Creta.

 

În deschiderea lucrărilor şedinţei, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală. Liturghia a fost urmată de slujba Te Deum-ului, oficiată în prezenţa Patriarhului României.

 

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod