documente > Comunicate > Tineri pelerini din comunitatea Taizé s-au întâlnit cu Patriarhul României

Tineri pelerini din comunitatea Taizé s-au întâlnit cu Patriarhul României

Patriarhul României a primit astăzi, 01 mai 2016, vizita a 80 de tineri pelerini din comunitatea Taizé. Evenimentul a avut loc în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Tinerii se află pe teritoriul ţării noastre, în perioada aceasta (27 aprilie – 02 mai), în cadrul unui program menit să faciliteze cunoaşterea practică a tradițiilor și frumuseții Ortodoxiei românești.

 

Vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată viaţa dumneavoastră şi mai ales dorim să aprofundaţi credinţa creştină şi să simţiţi cât de mult vă iubeşte Mântuitorul Iisus Hristos cel Înviat din morţi, le-a spus Patriarhul României tinerilor pelerini. Totodată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a arătat bucuros de faptul că aceştia au participat în cadrul acestui pelerinaj la cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea Învierii Domnului.

De asemenea, Preafericirea Sa le-a vorbit despre viaţa Bisericii Ortodoxe Române arătând că în general poporul român este un popor religios, evlavios, cu toate că a trecut prin 45 e ani de communism ateu. Referindu-se la diaspora română, Preafericirea Sa a arătat că din cauza unor motive economice aproximativ 4.000.000 de români se află în afara ţări, fapt pentru care majoritatea satelor noastre sunt lipsite de tineri. De aceeanoi ne bucurăm când vedem tineri în Biserică şi mai ales când avem tineri credincioşi care se implică în activităţi culturale, social filantropice şi au contacte cu tineri din alte ţări, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a mai vorbit celor prezenţi despre Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române, subliniind faptul că aici îşi desfăşoară activitatea aproape 200 de tineri. Activitatea media a Patriarhiei Române ajută mult şi pe românii din diaspora care au acces la aceste informaţii prin intemediul internetului, a mai explicat Preafericirea Sa.

***

Din cei 80 de pelerini veniţi la Bucureşti, numai 6 sunt ortodocşi, restul aparțin altor confesiuni creștine. În ultimii ani, tinerii din toată lumea s-au alăturat comunităţii Taizé în pelerinaje pentru a descoperi bogăția cultului și a spiritualității ortodoxe.

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod