documente > Comunicate > Un nou CD lansat de grupul psaltic ANASTASIS

Un nou CD lansat de grupul psaltic ANASTASIS

 

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc astăzi, 02 mai 2016, cu prilejul hramului acestui locaş de cult (mai multe informaţii aici), lansarea unui nou CD audio al Grupului psaltic ANASTASIS. Evenimentul a avut loc în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, imediat după Sfânta Liturghie.

 

Prezentarea CD-ului a fost făcută de Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal.

 

Pentru că ne aflăm în această lumină şi bucurie a sărbătorii Învierea Domnului, dorim să vă prezentăm cea mai nouă realizare a grupului psaltic Grupului psaltic ANASTASIS, al paraclisului nostru, un nou cd intitulat „Mărturisind Învierea lui Hristos” şi care conţine cântări ale învierii prefaţate de Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur la Învierea Domnului, în interpretarea artistului român Dan Puric, a spus părintele arhimandrit.

 

Patriarhul României a apreciat această activitate şi a evidenţiat faptul că Ortodoxia este un tezaur foarte bogat de rugăciune şi cântare.

 

„Este o mare bucurie că aici continuă tradiţia frumoasă a Sfinţilor Părinţi şi se pun în evidenţă cele mai frumoase cântări ale noastre. Ortodoxia este un tezaur foarte bogat de rugăciune şi cântare care uneori concentrează teologia într-o formă poetică atractivă mai mult decât toate cărţile de teologie”, a spus Preafericirea Sa.

 

***

Grupul psaltic ANASTASIS este înființat în anul 2012, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din tineri studenți teologi, cu dragoste pentru Biserică şi pentru muzica psaltică tradițională.

 

În prezent, grupul ANASTASIS este cunoscut, în primul rând prin evoluția lor la strana Paraclisului, la Sfânta Liturghie sau la celelalte slujbe, dar şi prin activitatea lor misionară, prin înregistrările realizate cu mult profesionalism, în colaborare cu Radio TRINITAS.

 

Numele ANASTASIS, care în limba greacă înseamnă înviere, este în legătură directă cu hramul principal al paraclisului, însă acest nume Anastasis, nu este însă doar o titulatură, ci şi o misiune încredinţată tinerilor psalţi de către Patriarhul României, şi anume de a transmite mai departe, prin intermediul cântării frumos-glăsuitoare, bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

cd

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod