galerie-foto-2015 > Ianuarie > Un nou coordonator al preoţilor de caritate din Bucureşti (27 ianuarie 2014)

Un nou coordonator al preoţilor de caritate din Bucureşti (27 ianuarie 2014)

 

Preoţii de caritate din Arhiepiscopia Bucureştilor au de astăzi, 27 ianuarie 2015, un nou coordonator în persoana părintelui Marius Ciprian Dinu. Hotărârea a fost luată în cadrul Permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, întrunită astăzi, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, în Reşedinţa Patriarhală.

 

Părintele Horia Nicolae Prioteasa, cel care a deţinut funcţia de coordonator al preoţilor de caritate până la acel moment, a fost felicitat de Patriarhul României pentru activitatea desfăşurată şi a primit din partea Preafericirii Sale, Ordinul Sfinţii Martiri Brâncoveni pentru clerici.

 

„Noi creştinii trebuie să răspândim în jurul nostru, nu panică ci speranţă, nu întuneric ci lumină şi trebuie să arătăm că mai întâi de toate ne punem nădejdea în Dumnezeu, care este Domnul istoriei şi din acest punct de vedere, vedem că sfinţii, care s-au legat mult de Dumnezeu, se dăruiesc Lui şi se lasă în grija Lui şi trăiesc din harul Lui. Aceasta se vede mai ales în situaţiile-limită, în spitale, unde omul se află între viaţă şi moarte, când nu mai poate conta pe nici un ajutor omenesc, ci numai pe ajutorul lui Dumnezeu, chiar dacă acesta vine tot prin oameni, printr-un preot, care dă un sfat bun, care se roagă şi pronunţă numele lui Hristos printr-un medic bun, care găseşte cel mai bun mijloc de alinare a suferinţei”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

Funcţia de coordonator al preoţilor de caritate presupune mai multe atribuţii: „În primul rând coordonatorul trebuie să facă inspecţii la capelele din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor din aceste instituţii de stat, iar în al doilea rând convoacă preoţii de caritate pentru desfăşurarea sesiunilor Cercului pastoral: «Comunicare şi comuniune» al preoţilor de caritate din Bucureşti; «Rugăciune şi frăţietate» (o sesiune comună cu preoţii de cimitire din Bucureşti) şi «Speranţă şi vindecare» (cu preoţii de caritate din Prahova). De asemenea, rolul coordonatorului este de a mobiliza preoţii de caritate cu ocazia hramului Catedralei patriarhale, procesiunii de Florii şi cu ocazia procesiunilor cu sfinte moaşte, organizate de Sectorul administrativ”, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele Horia Nicolae Prioteasa.

 

Preoţii de caritate din cadrul Sectorului Social - Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor îşi desfăşoară activitatea în cadrul Unităților Spitalicești, Așezămintelor de Ocrotire Socială destinate copiilor, Centrelor de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane vârstnice şi fără adăpost, capelelor din cadrul Unităţilor Militare şi Penitenciare, precum și în cadrul locașurile de slujire din cadrul Instituțiilor de Învățământ și a Cimitirelor de Stat din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod