galerie-foto-2014 > Noiembrie > Un nou punct de lucru “Basilica Travel” la Brăila (27 noiembrie 2014)

Un nou punct de lucru “Basilica Travel” la Brăila (27 noiembrie 2014)

 

În această după-amiază a fost sfinţit la Brăila un nou punct de lucru Sfântul Ioan Casian al Biroului de Pelerinaje „Basilica Travel” al Patriarhiei Române. Slujba a fost săvârşită de Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul României înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.  

 

În cuvântul de învăţătură Preafericirea Sa a arătat folosul duhovnicesc al pelerinajului in viaţa credincioşilor.  

 

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru începutul unei lucrări misionare de intensificare a evlaviei şi comuniunii noastre ortodoxe româneşti prin pelerinajele în această eparhie, în eparhiile din Ţara Sfântă şi în alte locuri sfinte din Ortodoxie. Pelerinajele face parte din lucrarea misionară a Bisericii. Nu sunt simple excursii turistice. Sunt moment de întărire ale legăturii noastre cu Dumnezeu, dar şi întreolaltă. Pelerinajele sunt procesiune în comuniune sau o împrospătare a evlaviei, a credinţei şi o sfinţire a memoriei prin memorarea acestor locuri sfinte unde au trăit persoane sfinte şi în care Dumnezeu a arătat lucrarea lui în lume”.  

 

La rândul său Înaltpreasfinţitul Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos a mulţumit preafericitului pentru vizita în Arhiepiscopia Dunării de Jos.  

 

„Vă mulţumim din suflet Preafericite Părinte Patriarh pentru că ne-aţi invitat deja stând pe loc la un pelerinaj în cuvânt în care e ascuns tainic Mântuitorul Iisus Hristos real. După aceea, ne-aţi îndemnat să fim pelerini spre altar, spre sfintele taine unde este transfigurată pâinea şi vinul în Trupul şi Sângele Mântuitorului ca să transfigureze prin filantropie şi raporturile dintre noi, oamenii. Preafericirea Voastră, ne-aţi învăţat înainte de Crăciun şi de Sfântul Nicolae să fim pelerini unii către alţii fără de care nu suntem nici oameni buni şi nici nu contribuim la temeluirea armoniei şi păcii sociale de care are nevoie atât de mult neamul nostru românesc.”  

 

Înainte de sfinţire, Patriarhul României împreună cu ierarhii prezenţi la evenimentele desfăşurate în aceste două zile au vizitat Catedrala Naşterea Domnului din Brăila. 

 

Galerie foto:

 

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod