documente > Comunicate > Vizita în România a Delegaţiilor Patriarhiilor Antiohiei şi Georgiei, la final

Vizita în România a Delegaţiilor Patriarhiilor Antiohiei şi Georgiei, la final

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit la Reşedinţa Patriarhală în seara zilei de sâmbătă, 1 octombrie 2016, Delegaţiile Patriarhiilor Antiohiei şi Georgiei care şi-au încheiat astăzi vizita în România.

 

În cuvântul rostit, Patriarhul României a mulţumit Patriarhului Antiohiei şi membrilor din delegaţia însoţitoare pentru vizita în ţara noastră.

Mulţumim foarte mult Preafericirea Voastră pentru toată activitatea pe care aţi desfăşurat-o din punct de vedere pastoral, misionar şi frăţesc. Vă apreciem foarte mult şi vizita Preafericirii Voastre a fost o încurajare pentru noi în lucrarea pastorală de aici. În acelaşi timp, am fost informaţi direct asupra situaţiei tragice din Siria şi ne rugăm lui Dumnezeu ca să se restabilească pacea şi viaţa în acea zonă. De asemenea, vă mulţumim că aţi exprimat comuniunea fraternă şi prietenia de secole dintre Bisericile noastre. Vă felicităm şi pentru universitatea pe care o patronaţi care are în componenţă zece facultăţi, dintre care şi o facultate de medicină. Vă dorim o întoarcere binecuvântată acasă şi multă sănătate, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La rândul său, Patriarhul Antiohiei a subliniat relaţiile cordiale dintre cele două Biserici Ortodoxe.

Nu cred că există cuvinte prin care putem să exprimăm iubirea şi aprecierile noastre faţă de Preafericirea Voastră. Vă mulţumim din adâncul inimii pentru această iubire pe care o aveţi faţă de noi. Totodată, vă dorim viaţă îndelungată şi vă felicităm încă o dată cu prilejul aniversării a nouă ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, mulţumim lui Dumnezeu că relaţiile dintre cele două Biserici sunt foarte bune.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulţumit pentru participarea la evenimentele din ultimele zile şi delegaţiei Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

Dorim să mulţumim pentru prezenţă şi rugăm să transmiteţi Preafericitului Părinte Patriarh Catolicos Ilie al II-lea al Georgiei mulţumirile noastre pentru că v-a trimis ca delegaţie. De asemenea, îl aşteptăm şi pe Preafericirea Sa în România şi vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în toată activitatea dumneavoastră, a menţionat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Conducătorul delegaţiei georgiene, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, a evidenţiat că ţara noastră are multe locuri sfinte.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să fim membrii acestei delegaţii în numele Patriarhului nostru Catolicos şi mulţumim Preafericirii Voastre pentru primirea călduroasă. Ne-am convins din propria experienţă din aceste zile că locurile sfinte din România nu se pot vizita doar într-o săptămână, ci este necesar un an sau chiar mai mult timp.

Delegaţiile Bisericilor Antiohiei şi Georgiei au participat în ultimele zile la manifestările religioase dedicate împlinirii a 300 ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul (context în care s-au desfăşurat evenimente între 26 septembrie – 1 octombrie 2016).

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2023
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod