galerie-foto-2015 > Noiembrie > Vizită la Mănăstirea Popăuţi (7 noiembrie 2015)

Vizită la Mănăstirea Popăuţi (7 noiembrie 2015)

 

 

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vizitat astăzi, 07 noiembrie 2015, mănăstirea botoşăneană Popăuţi din Arhiepiscopia Iaşilor.

 

 

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de o mulţime de credincioşi, preoţi, precum şi de numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale. Cu acest prilej, cuvântul de bun venit a fost rostit, în biserica nouă a aşezământului monahal, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

 

 

În cuvântul său, Patriarhul României l-a felicitat pe părintele stareţ, arhimandritul Ioan Harpa, dimpreună cu obştea mănăstirii pentru lucrările efectuate în cadrul aşezământului monahal. Apoi, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit părintelui stareţ, pentru biserica mănăstirii, o cruce de binecuvântare, precum şi mai multe cărţi liturgice şi de folos duhovnicesc. Totodată, Patriarhul României a dăruit credincioşilor prezenţi iconiţe reprezentând pe Maica Domnului.

 

 

Părintele arhimandrit Ioan Harpa a dăruit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea obştii monahale, o icoană reprezentând pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul Mănăstirii.

 

 

La final, Preafericirea Sa a vizitat biserica veche (monument istoric) a mănăstirii Mănăstirii Popăuţi.

 

 

Biserica veche a fost ctitorită de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare şi îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae. Locaşul a fost zidit în anul 1496 Începutul mileniului al treilea a adus pentru ctitoria istorică un proces de reabilitare atât interioară, cât şi exterioară a acestei biserici. La interior, s-a reuşit să se recupereze în mare parte pictura originală. Biserica nouă, cu hramul Acoperământul Maicii Dom­nului, a fost ridicată în timp de şase luni în anul 2002, iar apoi pictată şi dotată cu mobilier în­tre anii 2006-2013.

 

 

Foto: Ziarul Lumina

 

 

Galerie foto:

Foto Evenimente
Anul omagial - 2024
Filantropia Bisericii
Hotărâri ale Sfântului Sinod